INGREDIENTAI: 100 gramų balto šokolado
150 gramų kvietinių miltų
150 gramų cukraus
120 gramų sviesto
1 sauja riešutų (mėgstamiausių)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai kakavos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpiname. Suberiame cukrų ir gerai išmaišome.
2.
Kiaušinį paplakame šakute ir supilame į sviesto masę. Ten pat suberiame miltus, kakavą, kepimo miltelius.
3.
Šokoladą supjaustome nedideliais gabalėliais, riešutus taip pat šiek tiek pasmulkiname. Suberiame į sausainių tešlą ir gerai išmaišome.
4.
Šaukštu formuojame sausainius ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
5.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 min. Tik iškepti sausainiai labai trapūs, vėstant, po truputį sutvirtės.