AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 mililitrų moliūgų tyrės
400 mililitrų kokosų pieno (apytikriai, 1 skardinės)
1 vienetas poro
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
3 centimetrai imbiero
1 skiltelė česnako
0.5 vieneto aitriųjų pipirų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
200 mililitrų vandens
Kepimui:
30 gramų sviesto
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Pabarstymui:
pagal poreikį rūkytos paprikos miltelių
Patiekiant:
200 gramų krevečių be kevalo
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 skiltelė česnako (smulkintos)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūną, porą, česnaką, aitrųjį pipirą supjaustome nedideliais gabalėliais, morką sutarkuojame, imbierą taip pat pasmulkiname.
2.
Puode ištirpiname sviestą, įkaitiname aliejų. Sudedame smulkintą svogūną, porą, česnaką, aitrųjį pipirą ir morkas. Pakepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Suberiame imbierą. Šiek tiek pakepiname.
3.
Į puodą supilame moliūgų tyrę, vandenį ir kokosų pieną. Pagardiname druska ir pipirais. Verdame apie 10 - 15 min.
4.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame smulkintą česnaką ir pakepiname, kol pasklis nuostabus aromatas. Sudedame krevetes. Pagardiname druska ir rūkytos paprikos milteliais. Pakepiname apie 5 – 7 min. Kai krevetės pradės keisti spalvą ir taps rausvos – jos jau bus iškepę.
5.
Į dubenėlius pilstome sriubą. Pabarstome rūkyta paprika ir patiekiame su krevetėmis.