TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 19:56
Naminis Kuršėnų vyniotinis
Naminis Kuršėnų vyniotinis

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai kvietinių miltų
Įdarui:
250 gramų varškės (arba kreminės varškės)
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 šaukštai cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių.

2.
Trynius sudėti į dubenį, suberti cukrų ir išplakti elektriniu plaktuvu.

3.
Į dubenį su tryniais persijoti miltus ir išmaišyti.

4.
Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėti į trynių masę.

5.
Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti paruoštą masę. Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 12 - 15 minučių.

6.
Kambario temperatūros sviestą sudėti į dubenį ir išplakti iki purumo.

7.
Varškę sudėti į dubenį ir labai gerai išmaišyti iki vientisos masės, įberti cukraus pudros. Sudėti sviestą ir išmaišyti.

8.
Iškeptą biskvitą padėti ant virtuvinio rankšluosčio, nuimti kepimo popierių ir susukti. Kai biskvitas atvės, jį ištiesti, sutepti paruoštu varškės įdaru ir vėl susukti, apsukti maistine plėvele. Vyniotinį dėti į šaldytuvą visai nakčiai.

9.
Prieš tiekiant galima pabarstyti cukraus pudra ar papuošti tirpintu šokoladu.


Patarimai:

Jei naudosite kreminę varške, jos papildomai stipriai išmaišyti nebereikia.




admin · 2023-03-10 06:00 · 289 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt