INGREDIENTAI: 170 gramų kvietinių miltų
125 gramai sviesto (minkšto)
100 gramų šokolado lašelių
85 gramai cukraus (apytiksliai)
50 mililitrų pieno
30 gramų kakavos
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
6 vienetai saldainių ("Karvutės")
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenėlyje išplakti minkštą sviestą su cukrumi, druska ir vanile.
2.
Į sviestą įmušti po vieną kiaušinį ir po kiekvieno paplakti iki vientisos masės.
3.
Supilti pieną, persijoti miltus su kakava ir kepimo milteliais, trumpai viską paplakti.
4.
Į tešlą įmaišyti 50 gramų lašelių ir gerai išmaišyti.
5.
Į keksiukų kepimo skardą sudėti popierines formeles ir išdėlioti pusę esamos tešlos (paskirstyti po maždaug 12 formelių).
6.
Karvutės saldainius perpjauti per pusę ir sudėti į tešlą keksiukų formelėse.
7.
Tuomet ant viršaus sudėti likusią tešlą ir ant viršaus pabarstyti likusius šokolado lašelius.
8.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 minutes.