INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos kumpio
500 mililitrų vandens
5 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
2 vienetai pomidorų
5 vienetai pievagrybių
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
2 šaukštai grietinės
1 šlakelis aliejaus
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jautienos kumpį supjaustome vieno kąsnio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais.
2.
Bulves nuskutame ir supjaustome nedideliais gabalėliais, pabarstome druska. Padaliname bulves į čenakines.
3.
Morkas nuskutame, sutarkuojame burokine tarka, svogūną ir česnakus nulupame ir pasmulkiname, pievagrybius supjaustome riekelėmis.
4.
Pomidorus nuplikome karštu vandeniu ir perliejame šaltu. Supjaustome kubeliais.
5.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Jame pakepiname mėsą, kol ši gražiai apskrus. Padaliname jautieną į čenakines.
6.
Toje pat keptuvėje pakepiname smulkintą česnaką, svogūną, morkas ir pievagrybius. Daržovėms suminkštėjus jas padaliname į indelius.
7.
Beriame pomidorų kubelius į kiekvieną čenakinę.
8.
Į vandenį įmaišome grietinę. Pilame į čenakines, kad apsemtų 1/3 indo. Uždengiame dangčius.
9.
Kepame 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 minučių.