INGREDIENTAI: 300 gramų juodojo šokolado
5 vienetai kiaušinių
250 gramų sviesto
200 gramų miltų
180 gramų cukraus
2 saujos šaldytų vyšnių (arba aviečių ar kitų uogų)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šokoladą sulaužyti smulkesnėmis plytelėmis, sviestą supjaustyti kubeliais ir sudėti į dubenį. Pastatyti ant puodo su verdančiu vandeniu taip, kad vanduo neliestų dubens dugno - daryti graų vonelę. Maišyti šokoladą su sviestu, kol ištirps. Palikti atvėsti.
2.
Kiaušinius lengvai šakute išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išmaišyti su atvėsusia šokolado mase. Įsijoti miltus ir kruopščiai išmaišyti, kad neliktų sausų gumuliukų. Atsargiai įmaišyti uogas.
3.
Pilti į kepimo popieriumi išklotą formą (kepiau 20*20 cm kvadratinėje formoje). Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
4.
Pyragą pjaustyti tik visiškai atvėsusį.