INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių
180 gramų varškės
180 gramų kvietinių miltų
180 gramų cukraus
100 gramų sviesto (tirpinto)
1 sauja džiovintų spanguolių
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos persijojame.
2.
Gerai išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
3.
Varškę sumaišyti su tirpintu ir jau atvėsusiu sviestu.
4.
Varškės masę sudedame į išplaktus kiaušinius ir išmaišome. Įmaišome miltų mišinį. Įberiame spanguolių.
5.
Obuolius nuskutame, supjaustome plonomis skiltelėmis ir pabarstome ruduoju cukrumi ir cinamonu, atidedame keletą skiltelių viršui papuošti. Įmaišome į tešlą.
6.
Pilame tešlą į 24 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir į ją dar įbedame keletą obuolių skiltelių, aš dar uždėjau keletą slyvukų.
7.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.