TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Kitokie balandėliai
Kitokie balandėliai

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 galva kininių kopūstų
4 vienetai pankolio gumbų
450 mililitrų vištienos sultinio
2 vienetai morkų
1 vienetas salierių
1 stiklinė balto vyno
150 mililitrų pomidorų pastos
1 vienetas lauro lapų
1 vienetas čiobrelių šakelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Įdarui:
300 gramų faršo
300 gramų kininių kopūstų
150 gramų šoninė
1 vienetas svogūnų
1 šakelė čiobrelių šakelių
Kepimui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Padažui:
pagal poreikį sviesto
3 skiltelės česnako (apytikriai, pagal skonį)
1 vienetas lauro lapų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kopūsto lapus nuimti ir nuplikyti kelias minutes karštu vandeniu.

2.
Įdarui svogūną ir šoninę supjaustyti nedideliais gabalėliais. Kopūstą supjaustyti šiaudeliais.

3.
Keptuvėje pakepinti svogūną, šoninę. Sudėti faršą, apkepti, paskaninti druska, pipirais, čiobreliu. Sudėti smulkintą kopūstą, įpilti vyną ir patroškinti, kol vynas nugaruos.

4.
Nedideliais gabalėliais supjaustyti salierą, pankolį, morkas.

5.
Į troškintuvą įpilti alyvuogių aliejų, sudėti smulkintus salierą, pankolį, morkas, čiobrelį, lauro lapus, viską apkepti šiek tiek. Dėti pomidorų pastą, paskaninti druska ir pipirais.

6.
Į kopūsto lapą dėti įdaro ir susukti. Suktinukus sudėti į troškintuvą ant daržovių. Supilti vištienos sultinį. Suberti įdaro likučius. Uždengus puodą, troškinti apie valandą.

7.
Padažui išlydyti sviestą su smulkinta česnako skiltele ir lauro lapu. Tiekiant, užpilti padažą ant balandėlių.

8.
Tiekiau su bulvių-pastarnokų koše.




admin · 2023-03-13 03:00 · 277 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt