INGREDIENTAI: 1 gabalas kiaulienos lašinių
620 gramų avinžirnių ir pupelių mišinys (naudojome „Bonduelle Vapeur“)
3 vienetai pomidorų
1 vienetas svogūnų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 vienetas rozmarinų šakelių
pagal skonį duonos (naudojau "Agota" 45% su sėklomis)
pagal skonį česnako
pagal skonį kietojo sūrio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Nupjauname lašinių odelę ir paliekame keptuvėje skrusti. Lašinius supjaustome kubeliais.
2.
Nulupame ir supjaustome svogūną. Beriame į keptuvę, įdedame česnako skiltelę, žiupsnelį druskos, pipirų. Pilame alyvuogių aliejaus pagal poreikį.
3.
Pomidorus supjaustome skiltelėmis ir beriame į keptuvę. Paruoštą mišinį ir pupeles pilame į atskirą indą ir gerai išmaišome. Įdedame rozmarino, įtarkuojame sūrio.
4.
Kepimo indo dugną išklojame duonos riekėis. Dedame sūrio gabaliukus, o ant jo pilame mišinį su avinžirniais ir pupelėmis. Viršų užklojame sūriu ir duonos kubeliais. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.