INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo kiaulienos mentės
400 gramų bulvyčių fri
2 vienetai marinuotų agurkų
1 šaukštas svogūnų laiškų (smulkintų)
2 skiltelės česnako (smulkintų)
1 vienetas aitriųjų pipirų (apytikriai, pagal skonį)
1 šaukštelis prieskonių mėsai (mėgstamų)
0.5 šaukštelio maltų lauro lapų
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį pomidorų padažo
pagal poreikį barbekiu padažo
šiek tiek prieskonių bulvėms
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaulienos mentę įtriname druska, pipirais, lauro lapais, mėsos prieskoniais ir smulkintu česnaku. Dedame į ketaus puodą ir kepame apie 3 val iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
2.
Iškepame fri bulvytes. Pagardiname jas druska ir bulvių prieskoniais.
3.
Iškepusią mėsą suplėšome šakutėmis. Maišome su mėgiamu barbekiu padažu.
4.
Agurkus ir aitrųjį pipirą supjaustome griežinėliais.
5.
Į lėkštę dedame plėšytos kiaulienos, fri bulvytes, agurkų griežinėlius. Apšlakstome viską pomidorų padažu, pabarstome smulkintais svogūnų laiškais ir pipiru.