AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 10 vienetų vištų odelių
pagal skonį druskos
pagal skonį kmynų
pagal skonį česnako
Įdarui:
1 kilogramas bulvių
100 gramų spirgučių
2 vienetai svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį sudėti odeles, pabarstyti druska, kmynais ir įspausti česnaką, išmaišyti ir palikti pastovėti.
2.
Įdarui bulves nuskusti, sutarkuoti smulkesne tarka (naudojau smulkesnę nei burokinė). Svogūnus susmulkinti, suberti į dubenį su bulvėmis, tuomet dėti spirgučius, berti druską, pipirus ir išmaišyti.
3.
Odelę ištiesti, paspausti ranka, dėti paruošto įdaro, užlenkti du šoninius kraštus, tuomet susukti lyg balandėlius.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus vėdarus.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą. Kepant galima kelis kartus apšlakstyti atsiradusiais riebalais, o tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės, tad stebėkite pagal odelės apkepimą.