INGREDIENTAI: 250 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno (šilto)
2 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus (arba pagal skonį+apvoliojimui)
1 šaukštas aliejaus (+kepimui)
7 gramai sausų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šiltą pieną sumaišyti su mielėmis ir 2 šaukštais cukraus. Palikti 10 minučių pastovėti, kol suputos. Kai suburbuliuos, sumaišyti su miltais, kiaušiniu, aliejumi ir dar pora šaukštų cukraus.
2.
Obuolius supjaustyti kubeliais ir įmaišyti į tešlą. Šiek tiek palikti pastovėti, kol tešla pakils, apie pusvalandį - valandėlę.
3.
Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, iškeptus blynus apvolioti cukruje.