TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 18:00
Sūrio tortas su aviečių uogiene
Sūrio tortas su aviečių uogiene

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
190 gramų sausainių
110 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
Įdarui:
680 gramų kreminio sūrio (Filadelfijos tipo, kambario temperatūros)
240 gramų grietinės
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus (ar vanilės esencijos)
1 šaukštelis citrinos žievelės (smulkiai tarkuotos)
1/4 šaukštelio druskos
Viršui:
350 gramų aviečių (šaldytų ar šviežių)
80 mililitrų vandens
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jei naudojate šaldytas avietes, jas atitirpdinkite. Skysčio nenupilkite.

2.
Sausainių pagrindui sviestą ištirpiname mikrobangėje. Sausainius sutriname iki smulkių trupinių, smaišome viename dubenyje su sviestu ir cukrumi. Kepimo formos dugną (naudojau 23 cm skersmens išardomą formą) ištiesiame kepimo popieriumi, sudedame sausainių trupinius ir gerai prispaudžiame prie formos dugno.

3.
Kitame dubenyje išplakame kreminį sūrį su cukrumi, kol gaujname vientisą masę. Plakame elektriniu plakikliu. Įmušame kiaušinius, sudedame grietinę ir lengvai išplakame. Po to šaukštu ar mentele įmaišome vanilinį cukrų, citrinos žievelę ir druską. Užpilame ant sausainių pagrindo.

4.
Ant apatinių orkaitės grotelių, po tortu, padedame kepimo indą su vandeniu.

5.
Tortą kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min (aš kepiau 60 min.). Kepimo trukmė priklauso nuo orkaitės. Tortas iškepęs, kuomet krašteliai įgauna gražią auksinę spalvą (torto vidus dar bus šiek tiek skystas, tad neperkepkite). Po to tortą ištraukiame ir apipjauname kraštus (tam, kad tortas vėsdamas nesutruktų). Tortą paliekame vėsti 1-2 h kambario temperatūroje, tada nuimame formos kraštus.

6.
Aviečių uogienei į mažą puodą supilame vandenį, kukurūzų krakmolą ir cukrų, gerai išmaišome. Sudedame avietes ir verdame ant vidutinės ugnies, nuolat maišant. Užvirusią uogienę verdame 1 minutę, nuolat maišant. Tada nukeliame nuo ugnies ir paliekame truputį pravėsti.

7.
Uogienę užpilame ant atvėsusio torto (jei uogienė dar šilta, paliekame atvėsti 20-30 min.) ir dedame į šaldytuvą. Paliekame stengti bent 4 h arba pernakt.


Patarimai:

Įdaro nereikia perplakti, kitaip tortas gali sukristi.


Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..




admin · 2023-03-15 06:00 · 283 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt