AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 10 šaukštų kvietinių miltų
2.5 stiklinės pieno
100 gramų špinatų
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
6 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Špinatus gerai sutriname su blenderiu. Kotelių liekanas išrenkame su šakute. Sulčių neišpilame. Viską sumaišome su pienu. Turi išeiti ne mažiau 3 stiklinių mišinio.
2.
Į dubenį supilame miltus, špinatų ir pieno mišinį, aliejų. Suberiame cukrų ir žiupsnelį druskos.
3.
Supilame išplaktus kiaušinius. Mikseriu viską gerai permaišome iki vientisos masės.
4.
Tešla turi būti poskystė. Jeigu reikia, pilame dar truputį vandens.
5.
Jeigu neturite keptuvės teflonine danga, tada ant popierinio rankšluosčio gabalėlio užpilkite truputį aliejaus ir pastoviai patepkite keptuvės dugną. Pilkite tešlą per visą keptuvės dugną. Galima kepti su dviejomis keptuvėmis. Bus greičiau.
6.
Lietiniai iškepa labai ploni. Galima valgyti su grietine arba uogiene.