TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Šaldytuve kildintos tešlos bandelės su obuoliais
Bandelės su obuoliais

Porcijų skaičius: 9


INGREDIENTAI:
Tešlai:
380 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
200 mililitrų pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių (M dydžio)
5 šaukšteliai cukraus
35 gramai sviesto (tirpinto, pravėsusio)
7 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
pagal poreikį aliejaus (aptepimui)
Įdarui:
2 vienetai obuolių (didesnių)
1 šlakelis citrinų sulčių
pagal skonį cinamono
pagal skonį rudojo cukraus (arba balto)
pagal poreikį sviesto
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
Pabarstymui:
pagal skonį cukraus pudros (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį supilti pieną, berti cukrų, mieles. Išmaišyti ir palikti pastovėti iki kol mielės aktyvuosis. Tuomet įberti druskos, dėti vanilės, įmušti kiaušinį, įpilti sviestą ir išmaišyti. Palaipsniui, nuolat maišant įsijoti miltus ir 6 - 7 minutes minkyti tešlą. Pradžioje tešla lips prie rankų, bet po kelių minučių minkymo ji bus elastinga ir beveik nelimpanti prie rankų. Miltų berti daugiau nerekomenduoju, geriau sutepkite rankas aliejumi, jei jau tešla labai prie jų lips.

2.
Dubenį ištepti aliejumi, dėti paruoštą tešlą, uždengti dangčių ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms (aš laikiau apie 9 valandas).

3.
Išimti tešlą iš šaldytuvo, apminkyti ir palikti pastovėti kambario temperatūroje 15 - 20 minučių.

4.
Įdarui obuolius nulupti, supjaustyti mažais gabalėliais, apšlakstyti citrinos sultimis.

5.
Tešlą padalinti 9 lygias dalis. Iš kiekvienos iškočioti ovalios formos paplotėlį, per vidurį dėti supjaustytų obuolių, pabarstyti cukrumi, cinamono, uždėti nedidelį sviesto gabalėlį.

6.
Apatinę tešlos dalį užlenkti į viršų taip uždengiant obuolius, prispausti, kad prisitvirtintų krašteliai. Viršutinę tešlos dalį supjaustyti juostelėmis ir apsukti aplink bandelę.

7.
Į kepimo formą sudėti bandeles paliekant nemažus tarpus. Man reikėjo 2 kepimo formų. Uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti apie 25 - 30 minučių.

8.
Aptepimui į dubenį įdėti kiaušinio trynį, įpilti pieno ir išplakti. Aptepti bandeles.

9.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes iki kol gražiai apkeps.

10.
Iškepusias bandeles uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir leisti joms visiškai atvėsti. Prieš patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.




admin · 2023-03-16 09:00 · 269 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt