INGREDIENTAI: 4 vienetai silkių filė (naudojome VIČI tradicinę be aliejaus)
100 mililitrų raudono sauso vyno (tinka ir nealkoholinio arba obuolių ar spanguolių sulčių)
70 mililitrų rapsų aliejaus (arba švelnaus skonio alyvuogių aliejaus)
1 saujelė graikinių riešutų
10 vienetų džiovintų slyvų
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas medaus
1 šaukštas džiovintų spanguolių
1/3 šaukštelio džiovintų čiobrelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūną supjaustykite riekelėmis.
2.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iki auksinės spalvos apkepkite svogūną, įpilkite medų, vyną, suberkite slyvas, spanguoles ir išmaišykite.
3.
Kaitinkite ant vidutinės ugnies 4-5 minutes, kol skystis šiek tiek nugaruos. Pagardinkite čiobreliais. Atvėsinkite ir įmaišykite riešutus.
4.
Sluoksniuokite į stiklainį silkę ir slyvų masę
5.
Silkes su slyvomis reikia palikti marinate 24-36 valandas, kad įsigertų marinato skonio ir įgautų gražią spalvą. Prieš patiekiant pabarstyti šviežiais pipirais. Skanaus!