INGREDIENTAI: 500 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų vandens (šilto)
3 šaukštai aliejaus
120 gramų aguonų
80 gramų cukraus
5 šaukštai medaus (3 į tešlą, 2 apšlakstymui)
1 sauja graikinių riešutų (smulkintų)
1 sauja džiovintų spanguolių (arba razinų)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
1 sauja graikinių riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Pilame šiltą vandenį ir aliejų. Gerai išminkome.
2.
Aguonas sumaišome su cukrumi.
3.
Į tešlą suberiame aguonų mišinį, gerai išminkome. Dedame medų, riešutus, spanguoles - vėl gerai išminkome.
4.
Užklojame dubenį su tešla rankšluosčiu ir paliekame 20 min pastovėti.
5.
Formuojame riestainius - papuošiame riešutais ir apšlakstome medumi.
6.
Riestainius kepame iki 180 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 25-30 min. (iki bus gražiai auksiniai).