INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo kiaulienos faršo
2 vienetai bulvių (didesnių arba 3 mažesnių)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
pagal skonį persilado prieskonių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves sutarkuoti burokine tarka, tuomet sudėti kiaulienos faršą ir išmaišyti. Įmušti kiaušinį, suberti prieskonius maltai mėsai, persilado prieskonius, pipirus, druską ir išmaišyti.
2.
Svogūną susmulkinti, suberti į dubenį su bulvių ir faršo mase, permaišyti.
3.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti. Imti šiek tiek masės, formuoti kotletukus, dėti į keptuvę ir kepti iš abiejų pusių iki kol apkeps ir iškeps.
4.
Labai tinka garnyrui tiekti daržovių salotas, grikius, ryžius, bulvių košę ar kitą mėgstamą garnyrą.