INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijų (jaunos)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų fermentinio sūrio
2 šaukštai speltų miltų
2 šaukštai krapų (smulkintų)
1 šlakelis aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Cukiniją sutarkuojame per burokinę tarką. Pabarstome druska ir leidžiame pastovėti apie 10 minučių. Cukinijas nuspaudžiame ir skystį nupilame.
2.
Į cukinijų masę mušame kiaušinį, beriame tarkuotą sūrį, žalumynus, miltus ir pipirus. Gautą masę gerai išmaišome.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame paruoštos masės ir kepame blynus iš abiejų pusių iki kol šie iškeps ir gražiai apskrus.
4.
Valgome su grietine.