INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių (didesnių arba 6 mažesnių)
1 vienetas kiaušinių
40 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
3 šaukštai krakmolo
1 šaukštas kvietinių miltų
pagal skonį laiškinių česnakų (džiovintų)
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves supjaustyti griežinėliais, sudėti į puodą, berti druskos, pilti vandenį ir virti apie 12 minučių iki kol išvirs. Tuomet sugrūsti ir atvėsinti.
2.
Į atvėsintų bulvių masę įmušti kiaušinį, berti sūrį, krakmolą, laiškinius česnakus, druską, išmaišyti.
3.
Iš paruoštos masės rankomis formuoti nedidelius bulvinukus (aš padariau 15), juos apvolioti miltuose.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti blynus ir kepti iš abiejų pusių po maždaug 4 minutes iki kol iškeps ir apkeps.
5.
Skanu tiekti su grietinės ir sviesto padažu.