INGREDIENTAI: 1 pundelis smidrų
150 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako (didesnės arba 2 mažesnių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį peletrūno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Nulaužykite nuo smidrų sumedėjusias dalis ir juos nuplaukite.
2.
Pievagrybius nuvalykite ir supjaustykite.
3.
Svogūną ir česnaką susmulkinkite.
4.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite, suberkite svogūną, česnaką ir apkepkite kelias minutes. Tuomet sudėkite pievagrybius, smidrus, užberkite druskos ir kepkite uždengę dangčiu apie 7- 10 minutes, kartas nuo karto pamaišant. Tuomet užberkite pipirų ir peletrūno ir permaišykite.
5.
Labai tinka tiekti su kepta arba troškinta žuvimi arba vištienos krūtinėle.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"