INGREDIENTAI: 450 gramų vištų kepenėlių
200 gramų voveraičių
0.5 stiklinės balto sauso vyno
1 vienetas svogūnų
9 šaukštai sviesto (naudojau Ghi sviestą)
7 lapai šalavijo
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nedideliame puode ištirpdykite 6 šaukštus sviesto. Įkaitinkite du šaukštus ištirpdyto sviesto plačioje keptuvėje, sudėkite svogūną bei voveraites ir kepinkite, kol visas vanduo išgaruos iš voveraičių. Nukelkite nuo ugnies ir dėkite į trintuvą/blenderį.
2.
Įkaitinkite dar du šaukštus sviesto toje pačioje keptuvėje, vienu sluoksniu į keptuvę sudėkite kepenėles, įdėkite kelis šalavijo lapelius bei supilkite vyną. Kepinkite vieną pusę kelias minutes, kol ši paruduos, tuomet apverskite ir kepinkite kol beveik visas skystis bus išgaravęs, o kepenėlės bus iškepusios, tačiau dar švelniai rausvos spalvos iš vidaus. Neperkepkite kepenėlių, antraip jos praras savo tekstūrą ir taps birios. Lengvai pasūdykite ir papipirinkite.
3.
Kepenėlių masę dėkite į trintuvą/ blenderį kartu su voveraičių bei svogūnų mase. Sudėkite likusius du šaukštus lydyto sviesto ir malkite iki masė taps vientisa. Jei reikia, įdėkite dar druskos bei pipirų pagal skonį.
4.
Paštetą dėkite į pasiruoštus indelius. Galite ant viršaus uždėti po lapelį šalavijo bei užpilti dar kelis šaukštus lydyto ghi.
5.
Jeigu sviesto ‘dangtelis’ nepažeistas, šaldytuve turėtų laikytis bent savaitę, tačiau greičiausiai šis paštetas nuo Jūsų stalo dings vos per kelias dienas.