TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Imbierinio alaus pyragas
Imbierinio alaus pyragas

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų
300 gramų džiovintų datulių (be kauliukų)
4 vienetai kiaušinių
250 mililitrų alaus (imbierinio)
200 gramų sviesto (minkšto)
150 gramų rudojo cukraus
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų kreminio sūrio
100 gramų rudojo cukraus
1.5 šaukštelio malto imbiero
0.5 šaukštelio malto cinamono

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai užvirkite alų, sudėkite datules ir sodą, išmaišykite ir išjunkite kaitrą. Alus nuo sodos suputos - taip ir turi būti. Atidėkite.

2.
Sviestą elektriniu plakikliu sutrinkite su vaniliniu cukrumi ir 150 g rudojo cukraus, kol pasidarys puresnė masė. Tuomet įmuškite kiaušinius, vėl išplakite.

3.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais.

4.
Alaus ir datulių masę sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet sumaišykite su sviesto mase ir miltais. Sudėkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą.

5.
Kepkite 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60-70 min. Paviršius bus tamsiai rudas (žiūrėkite trečią nuotrauką). Ar iškepęs, tikrinkite dantų krapštuku - įsmeikite į pyrago vidurį, ištraukus prie pagaliuko neturi būti nieko prilipę. Iškepusį pyragą palikite atvėsti.

6.
Kremui kreminį sūrį, cukrų, cinamoną ir imbierą suplakite elektriniu plakikliu (kelias minutes).

7.
Atvėsusį pyragą perpjaukite į tiek dalių, kiek norite sluoksnių. Aš perpjoviau į dvi.

8.
Sluoksniuokite pyragą. Padą aptepkite kremu, uždėkite kitą padą, vėl tepkite kremą ir t.t. Kremą padalinkite į tiek dalių, kiek bus sluoksnių (įskaitant viršų), visur tepkite po lygiai.

9.
Suteptą pyragą palikite pastovėti bent 30 min ir valgykite.




admin · 2023-03-19 03:00 · 281 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt