AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 stiklinės miško grybai (virtų su prieskoniais)
2 stiklinės grikių (virtų, bet nepervirtų)
1 vienetas baklažanų
1 vienetas paprikos (nedidelės, pailgos)
80 gramų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas svogūnų
50 gramų sviesto
1 gabalėlis salierų stiebų
1 saujelė žalumynų (smulkintų krapų, bazilikų, čiobrelių)
3 žiupsneliai persilado prieskonių
3 žiupsneliai prieskoniai žvėrienai
2 žiupsneliai penkių pipirų mišinio (malto)
1 žiupsnelis kalendros
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Baklažaną supjaustyti nedideliais gabaliukais, sumaišyti su druska ir padėti pastovėti bent 15 min., kad dingtų kartumas.
2.
Svogūną, salierą, papriką susmulkinti ir apkepti ant sviesto. Tuomet suberti baklažaną, smulkintus žalumynus ir uždengtoje keptuvėje troškinti, kol baklažanai bus jau ne kieti, bet dar tvirti. Sudėti grybus, supilti grietinėlę, suberti prieskonius ir vėl kelias minutes patroškinti. Galiausia įmaišyti grikius ir labai trumpai pakaitinti.