INGREDIENTAI: 6 vienetai vištienos blauzdelių (be kaulo, galite naudoti kitas nedideles vištienos dalis)
5 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
250 gramų slyviniai pomidorai (arba vyšninių)
250 gramų pievagrybių
2 vienetai rausvųjų svogūnų (vidutinio dydžio)
1/3 šaukštelio džiovinto raudonėlio
pagal poreikį druskos
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Marinatui:
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis česnako miltelių
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1/3 šaukštelio malto kumino
1/3 šaukšto džiovintas mairūnas
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio maltų kajeno pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Viename indelyje sumaišome visus prieskonius vištienai ir jais apibarstome vištienos dalis iš abiejų pusių. Jei norite, vištieną galite palikti marinuotis šaldytuve pernakt, arba kelioms valandoms, bet galima kepti ir iškart.
2.
Morkas nulupame, supjaustome storesniais griežinėliais.
3.
Svogūną nulupame, supjaustome skiltelėmis.
4.
Pievagrybius perpjauname perpus.
5.
Imame 2 kepimo indus (aš naudojau vieną didesnį, kitą mažesnį). Juose išdėliojame morkų griežinėlius, svogūno skilteles, pievagrybius ir pomidorus. Daržoves apibarstome druska, apšlakstome aliejumi ir išmaišome, kad visos daržovės tolygiai pasidengtų aliejumi.
6.
Išdėliojame vištienos dalis tarp daržovių, vištieną apšlakstome aliejumi, lengvai įtriname.
7.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių. Ištraukus iš orkaitės apibarstome raudonėliu ir patiekiame.
Patarimai:
•
Taip paruošta vištiena labai skani su kuskusu arba ryžiais.