INGREDIENTAI: 2 kilogramai agurkų
2 šaukštai druskos
350 gramų cukraus
300 gramų vyno acto
1 šaukštas aliejaus (apytikriai)
0.5 šaukštelio ciberžolės (apytikriai)
pagal skonį pankolio (sėklų arba krapų)
pagal skonį paprikos miltelių (arba aitriosios paprikos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus supjaustyti plonais griežinėliais, dėti į dubenį, berti druską, pamaišyti ir palikti kelioms valandoms pastovėti. Nepamirškite vis pamaišyti, kad druska pasiskirstytų tolygiai.
2.
Nupilti susidariusį skystį, agurkus sudėti į stiklainius.
3.
Į dubenį pilti vyno actą, berti cukrų, ciberžolę, dėti pankolio sėklų, berti paprikos miltelius, pilti aliejų ir maišyti tol, kol cukrus visiškai ištirps.
4.
Paruoštą masę supilti į stiklainius ant agurkų. Laikyti marinuotus agurkus šaldytuve iki mėnesio.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"