INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos mentės
500 mililitrų obuolių sidro
300 mililitrų vištienos sultinio
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
2 vienetai salierų stiebų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis garstyčių
2 šaukštai citrinų sulčių
1 vienetas lauro lapų
3 lapeliai džiovintų šalavijų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Apvoliojimui:
pagal poreikį kvietinių miltų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais. Apvolioti miltuose ir apkepti aliejuje, kol taps gražiai auksiniai. Kepant, pabarstyti pipirais ir druska.
2.
Stambiai supjaustyti morkas, salierus, svogūną, sukapoti česnaką.
3.
Daržoves sudėti į puodą. Dėti apkeptą mėsą, lauro ir šalavijo lapelius, garstyčias. Supilti sidrą. Pilti vištienos sultinį, nereikia, kad pilnai apsemtų mėsą, nes dar skysčio išskirs ir daržovės.
4.
Troškinti ant nedidelės kaitros 1,5 - 2 val., kol mėsa taps minkštutė. Pagardinti druska, pipirais. Baigiant troškinti, įspausti citrinos sulčių.