INGREDIENTAI: 400 gramų vištienos krūtinėlės
400 mililitrų kokosų gėrimo (arba 200ml riebios grietinėlės+200 ml sultinio)
0.5 vieneto žiedinių kopūstų (nedidelio arba ¼ didelio)
200 gramų voveraičių
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai sviesto
1 pundelis čiobrelių (šviežių arba džiovintų)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite du šaukštus sviesto, sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite, vis pamaišydami, kol suminkštės.
2.
Voveraites švariai nuvalykite, nuplaukite tekančiu šaltu vandeniu ir nusausinkite. Jei didesnės, pasmulkinkite, perpjaudami į kelias dalis. Suberkite į keptuvę su svogūnais. Kepamos voveraitės išskirs skystį – kepkite, vis pamaišydami, kol visas šis skystis nugaruos. Išimkite voveraites su svogūnais iš keptuvės į dubenėlį ir atidėkite į šalį.
3.
Į tą pačią keptuvę sudėkite likusius du šaukštus sviesto ir gabalėliais supjaustytą vištieną. Kepkite, kol vištienos gabalėliai pabals.
4.
Supilkite kokosų gėrimą (arba grietinėlę + sultinį).
5.
Suberkite išskaidytus žiedinių kopūstų gabalėlius žiedynėlius ir viską išmaišykite.
6.
Grąžinkite ir įmaišykite voveraites.
7.
Pavirkite kelias minutes, kol žiediniai kopūstai suminkštės. Prieš baigiant virti paragaukite ir pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir šviežiais ar džiovintais čiobreliais. Patiekite iš karto.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje