INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
1 vienetas morkų
80 gramų tuno
6 vienetai juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
1 skiltelė česnako
1 šaukštas majonezo (arba augalinio aliejaus)
0.5 šaukštelio tabasko padažo (arba šiek tiek aitriosios paprikos, nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morką ir česnaką susmulkinti elektriniu trintuvu, smulkiai sutarkuoti arba sukapoti. Sudėti į dubenį, berti druskos, pipirų, dėti tabasko padažo, išmaišyti. Daugiau nei pusę masės atidėti.
2.
Kiaušinius nulupti, perpjauti pusiau, išimti trynius, sudėti į dubenį su morkomis ir česnaku. Skystį nuo tuno nupilti, sudėti į dubenį, įdėti majonezo ir gerai permaišyti.
3.
Į perpjautus kiaušinius dėti paruoštos masės su tunu, gražiai suformuoti viršų. Tuomet ant viršaus dėti atsidėtos morkų ir česnako masės, kad uždengtų tuno sluoksnį.
4.
Alyvuoges perpjauti pusiau, tuomet supjaustyti griežinėliais. Sudėlioti ant kiaušinių formuojant dryžius.