TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Sluoksniuotos liežuvio salotos su obuoliais ir kiviais
Liežuvio salotos su obuoliais kiviais

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
7 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
4 vienetai obuolių (didelių saldžiarūgščių)
4 vienetai kivių
200 gramų morkų (korėjietiškų salotų)
1 vienetas jaučio liežuvio (arba kiaulienos, virto, arba vištienos)
1 sauja granatų sėklų
Padažui:
180 gramų kreminio sūrio (Korėjietiškų )
180 gramų majonezo
2 skiltelės česnako
1 sauja kedro riešutų
šiek tiek pistacijų (smulkintų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Padažui į dubenį sudėti kreminį sūrį, majonezą ir smulkiai supjaustytą ar išspaustą česnaką, viską sumaišyti. Šiuo padažu reiks plonai sutepti kiekvieną naują salotų sluoksnį.

2.
Į lėkštę dėti susegtą torto formos žiedą. Kepimo popieriumi ištiesti formos šonus arba apsukti maistine plėvele, kad neprilptų salotos.

3.
Pirmiausia išdėlioti kubeliais pjaustytą liežuvį ar vištieną, ant viršaus tepti padažą, dėti kivio gabaliukus, keletą kivių gabalėlių palikti papuošimui. Vėl tepti padažą, tada dėti kubeliais supjaustytus kiaušinių baltymus, vėl padažą, korėjietiškas morkų salotas. Vėl užtepti padažą, dėti nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuoliai, padažą ir galiausiai smulkiai sutarkuotus kiaušinių trynius.

4.
Viršuje išdėlioti granatų vaisių sėklas, kivių gabaliukus, smulkintas pistacijas ir kedro riešutus.

5.
Salotas bent 2 valandas palaikyti šaldytuve, kad sluoksniai labiau susigulėtų. Prieš patiekiant atsegti formos žiedą ir atsargiai nuimti kepimo popierių.


Patarimai:

Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..




admin · 2023-03-22 03:00 · 402 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt