INGREDIENTAI: 300 gramų lašišos filė
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
1 pundelis krapų
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Lašišą nuplauti ir nusausinti.
2.
Į dubenėlį suberti pipirus, druską, cukrų ir sumaišyti. Smulkiai supjaustyti krapus.
3.
Lašišą apibarstyti pipirų, druskos ir cukraus mišiniu, krapais. Paruoštą lašišą dėti ant kepimo popieriaus lapo ir susukti.
4.
Lašišą dėti į indą, paslėgti ir pastatyti į šaldytuvą parai laiko, tikrai ne mažiau nei 24 valandoms. Po maždaug 12 valandų lašišą apversti, kad tolygiai sūdytųsi ir palikti dar 12 valandų.