INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos filė
10 vienetų tortilijų (nedidelių, skirtų takams)
150 gramų fermentinio sūrio („Gouda“, „Ementalio“ ar kt.)
150 gramų čederio sūrio
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
2 šaukštai sviesto
Marinatui:
1.5 šaukšto česnako miltelių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
2/3 šaukštelio džiovinto raudonėlio
2/3 šaukštelio druskos
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais gabalėliais, sumaišome su aliejumi.
2.
Prieskonius marinatui sumaišome viename indelyje, tada sumaišome su vištiena. Atidedame į šalį.
3.
Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis. Išimame paprikos sėklytes, supjaustome juostelėmis, o juosteles perpjauname perpus.
4.
Į keptuvę sudedame daržoves, sviestą ir kepiname ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja. Po to atidedame į šalį.
5.
Sūrius sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome viename indelyje.
6.
Įkaitiname didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Sudedame vištienos gabalėlius ir kepiname 5 minutes nemaišydami. Tada gabalėlius apverčiame ir kepiname kitą pusę 5 minutes nemaišant. Taip kepant vištiena išliks sultinga.
7.
Kesadilijos paruošimas – į sausą keptuvę dedame 1 tortiliją, ant jos tolygiai užberiame sūrio, išdėliojame vištienos gabalėlius, papriką, svogūną, vėl užberiame sūrio ir uždedame kitą tortiliją ant viršaus. Kaitiname keptuvę ant silpnos ugnies ir po 1-2 minučių uždedame lėkštę ant kesadilijos, apverčiame keptuvę ir dedame kepti kitą kesadilijos pusę. Iškepusią kesadiliją dedame į lėkštę, supjaustome į 4 dalis ir patiekiame su mėgstamais padažais. Taip iškepame visas kesadilijas.
Patarimai:
•
Galite naudoti ir didesnes tortilijas, tada atitinkamai paskirstykite paruoštus ingredientus.