TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Saturninas Daujotas Butvydė Saturnas
Kremiška "lazanijos" sriuba su vištiena
Lazanijos makaronų sriuba su vištiena

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
1.5 litro vištienos sultinio (arba daržovių sultinio)
500 gramų vištienos krūtinėlės (arba šlaunelių mėsos)
200 gramų rudųjų pievagrybių (arba paprastų baltųjų)
200 mililitrų grietinėlės (naudojau riebią, bet tinka ir liesesnė)
10 vienetų lazanijos lakštų
150 gramų varškės užtepėlės (arba tepamo sūrelio, naudojome Vilkyškių varškės užtepėlę su žalumynais)
50 gramų kietojo sūrio (nebūtina, mes naudojome VILVI Grand Reserve)
2 saujos špinatų (apie 60 g)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
3 šaukštai kvietinių miltų (apie 30 g)
1 šaukštelis itališkų žolelių
4 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
Patiekiant:
pagal poreikį baziliko (ar kitų žalumynų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruoškite ingredientus: svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite, pievagrybius supjaustykite riekelėmis. Vištienos krūtinėlės kiekvieną perpjaukite į 3-4 dalis. Lazanijos makaronus sulaužykite vidutinio stambumo gabalėliais.

2.
Puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų ir sviestą. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite 5 min.

3.
Suberkite česnaką ir kepkite 30-60 s. Sudėkite pievagrybių riekeles ir maišydami kepkite 5–6 min iki jie sukris ir skystis nugaruos.

4.
Suberkite miltus ir maišydami kepinkite apie 1 min. Pamažu supilkite 0.5 l sultinio. Pilkite lėtai, nuolat maišydami, įsitikindami, kad neliko miltų gumuliukų. Supilkite likusį sultinį ir gerai išmaišykite.

5.
Sudėkite sulaužytus lazanijos makaronus ir į kelias dalis perpjautas vištienos krūtinėles. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, išmaišykite, tada pridenkite puodą dangčiu (truputį pravertu). Virkite viso 15-20 minučių iki makaronai suminkštės, kartais pamaišykite, jog makaronai nepriliptų prie dugno.

6.
Po 10-15 virimo minučių vištieną išgriebkite ir suplėšykite šakute (makaronai tuo metu lai dar verda). Grąžinkite į puodą.

7.
Sudėkite varškės užtepėlę ir gerai išmaišykite. Sudėkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir špinatus. Pakaitinkite kelias minutes iki sūris ištirps, o špinatai susileis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

8.
Patiekdami galite papuošti bazilikų lapeliais ar kitais žalumynais.


Patarimai:

Sriubos tirštumas. Jei norite kiek tirštesnės sriubos, virkite šiek tiek ilgiau. O jei skystesnės - papildomai įpilkite šiek tiek sultinio.


Varškės užtepėlę sriubai naudojome, nes ji, nors pagaminta iš 97% varškės, yra tobulai kremiška, švelnaus skonio, o kaitinant išlaiko konsistenciją ir struktūrą, todėl puikiai tinka karštų patiekalų gamybai. Žinoma, galite rinktis ir tiesiog tepamą sūrelį ar kreminį sūrį, bet varškės užtepėlės suteikiamas kremiškumas ir skonis mums patinka dar labiau.




admin · 2023-03-24 00:00 · 341 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt