INGREDIENTAI: 800 gramų jautienos sultinio (naudojau jautienos)
500 gramų šviežios dešrelės (naudojau kiaulienos, bet tinka ir jautienos)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (tinka ir liesesnė)
200 gramų čederio sūrio (ar kitokio mėgiamo sūrio)
2 vienetai bulvių
2 vienetai raudonosios paprikos
1 vienetas aitriosios paprikos
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai kvietinių miltų
3 skiltelės česnako
1 pundelis kalendros (arba petražolių)
pagal skonį saldžiosios paprikos
pagal skonį kmynų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
40 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną nulupti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Paprikas supjaustyti nedideliais kubeliais. Sūrį sutarkuoti. Česnako skilteles smulkiai sukapoti.
2.
Įkaitinti puodą, jame ištirpinti sviestą. Sudėti svogūnus bei papriką, viską kepinti iki suminkštės.
3.
Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
4.
Aitriąją papriką supjaustyti smulkiais gabalėliais, sudėti į puodą, tada sudėti visus prieskonius, pakepinti.
5.
Sudėti miltus, smulkintą česnaką ir maišant pakepinti.
6.
Supilti sultinį, sudėti pjaustytas dešreles, bulves, supilti grietinėlę. Virti iki bulvės suminkštės.
7.
Tada puodą nuimti nuo ugnies, sudėti tarkuotą sūrį ir išmaišyti.
8.
Patiekti apibarstant smulkinta kalendra (arba petražolėmis).
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.