AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 300 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių
300 gramų cukraus
150 mililitrų pieno
50 gramų sviesto (tirpinto)
50 mililitrų aliejaus
3 saujelės riešutų (smulkintų, naudojau migdolus, graikiškus ir lazdyno riešutus)
1 saujelė džiovintų vaisių (naudojau džiovintas spanguoles, razinas, persikus)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Džiovintus vaisius ir/ar uogas nuplikyti verdančiu vandeniu. Stambesnius supjaustyti mažais gabaliukais.
2.
Kiaušinius plakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Gerai išplakame. Pilame aliejų, pieną ir ištirpintą sviestą. Dar šiek tiek paplakame. Po truputį įmaišome miltus su kepimo milteliais. Sudedame susmulkintus riešutus ir džiovintus vaisius.
3.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau 15×15 cm).
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Ar iškepė patikriname mediniu dantų krapštuku. Jei šis ištrauktas švarus – iškepė, jei aplipęs tešlą, tuomet kepame dar 5 minutes ir vėl tikriname.