TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Korėjietiški daržovių blynai
Korėjietiški daržovių blynai

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
375 mililitrai vandens
190 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
10 centimetrų poro
1 pundelis svogūnų laiškų
3 lapai kininių kopūstų (didesnių arba 4 mažesnių)
4 šaukštai krakmolo
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 šaukštai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštas vandens
1 šaukštas acto
1 šaukštelis sezamų aliejaus
1 šaukštelis cukraus
1 žiupsnelis sezamo sėklų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Padažui sumaišome visus padažui skirtus ingredientus ir atidedame.

2.
Blynams dideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, krakmolą ir druską.

3.
Į miltų mišinį supilame vandenį ir išplakame blynų tešlą.

4.
Morkas, porą, kopūstą supjaustome plonais šiaudeliais. Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais, laiškus susmulkiname.

5.
Daržoves sudedame į blynų tešlą ir gerai išmaišome, kad visos daržovės pasidengtų.

6.
Nedidelėje keptuvėje (apie 20cm skersmens) ant vidutinės ugnies įkaitiname šaukštelį ar du aliejaus ir šaukštu dedame blynų tešlą. Padengiame visą keptuvę maždaug 1cm sluoksniu.

7.
Kepame 4-5 minutes iki kol blyno kraštai paruduoja, o tešla sutvirtėja. Apverčiame ir kepame iki kol antra blyno pusė apskrunda.

8.
Blynus supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais ir valgome mirkydami į padažą.




admin · 2023-03-25 15:00 · 414 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt