INGREDIENTAI: Pagrindui:
300 gramų miltų
175 gramai sviesto
150 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (didelio)
1 šaukštelis kepimo miltelių (be kaupo)
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
500 mililitrų obuolienės (arba kitos uogienės)
500 gramų varškės
8 vienetai kiaušinių
175 gramai sviesto
150 gramų cukraus (kiekis priklauso nuo uogienės saldumo)
2 šaukštai krakmolo (su kaupu)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į miltus suberti cukrų, druską, kepimo miltelius ir išmaišyti. Įtarkuoti šaltą sviestą, įmušti kiaušinį ir užminkyti tešlą. Leisti tešlai pailsėti pusvalandį.
2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, dėti iškočiotą tešlos lakštą, subadyti šakute ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 12 minučių. Išimti iš orkaitės, atvėsinti ir pertepti obuoliene.
3.
Į varškę suberti cukrų, krakmolą, tirpintą sviestą, įdėti 8 kiaušinio trynius ir išplakti elektriniu plakikliu. Kitame puode išplakti baltymus iki standžių putų ir iš lėto įmaišyti į varškės masę. Viską užpiti ant obuolienės sluoksnio ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 35 minutes.