INGREDIENTAI: 1 kilogramas faršo
1 pakelis šaltai rūkytos šoninės
10 vienetų džiovintų slyvų
100 gramų džiūvėsėlių
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas provanso žolelių
1 šaukštelis maltos raudonosios paprikos
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Džiovintas slyvas 20 minučių pamirkyti virintame vandenyje. Išėmus nusausinti ir perpjauti per pusę.
2.
Maltą mėsą (rinkausi kalakutieną) sumaišyti su kiaušiniu, džiūvėsėliais, prieskoniais, druska (galima išspausti ir česnako skiltelę). Masę padalinti į dvi dalis.
3.
Slyvos puselę dėti į mėsos kukuliuką ir taip padaryti su visa masės pusele.
4.
Kitos masės kukuliukus apsukti šoninės juostele ir perverti smeigtuku.
5.
Kepti keptuvėje įkaitintame svieste arba orkaitėje, ant kepimo popieriumi išklotos skardos (pastarąjį variantą ir rinkausi).
6.
Tiekti tiek šiltus, tiek šaltus.
7.
Iškeptus kukuliukus su slyvomis persmeigti smeigtuku, kad patogiau būtų paimti. Prie šio užkandžio tinka pikantiškas dažinys. Skanaus!