INGREDIENTAI: 400 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo)
150 gramų čederio sūrio (arba fermentinio)
60 gramų kietojo sūrio (nebūtina, bet labai tinka)
40 gramų šoninė (nebūtina, bet labai tinka)
1 vienetas aitriosios paprikos (nebūtina, bet labai tinka)
0.5 vieneto svogūnų (paprasto arba rausvojo)
1 pundelis svogūnų laiškų (arba krapų ar kitų žalumynų)
3 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
Apvoliojimui:
pagal poreikį svogūnų dribsnių (arba smulkintų riešutų ar sūrių krekerių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, dėti šoninės juosteles ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių iki kol taps traški. Tuomet atidėti atvėsti. Arba galite šoninę apkepti sausoje keptuvėje.
2.
Čederio sūrį sutarkuoti, aitriąją papriką bei svogūno laiškus susmulkinti. Svogūną ir šoninę susmulkinti.
3.
Į dubenį dėti kreminį sūrį, čederio sūrį, aitriąją papriką, šoninę, svogūną, berti pipirus, svogūno laiškus. Ir išmaišyti.
4.
Į negilią lėkštę berti svogūnų dribsnius.
5.
Imti šaukštą paruoštos sūrių masės ir rankomis formuoti rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką apvolioti svogūnų dribsniuose.
6.
Padėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui sutvirtėti. Jei šaldytuve laikysite ilgiau, sudėkite į sandarų indelį.
Patarimai:
•
Jei daryti rutuliukų nenorite, puikiai tiks paruošta sūrio mase įdaryti užkandinius krepšelius, kabinti su kepta duona ar tepti ant duonos riekelės.
•
Paruoštą masę galima pasiruošti iš vakaro, laikyti šaldytuve, o kitą dieną gaminti kamuoliukus
•
Paruošti kamuoliukai šaldytuve sandariame indelyje išlieka skanūs 3-4 dienas.