INGREDIENTAI: 1 litras kefyro (naudojau 6 % riebumo)
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai aguonų
3 šaukštai želatinos
850 mililitrų vandens
38 gramai braškių želė (0.5 pakelio)
38 gramai apelsinų želė (0.5 pakelio)
38 gramai kivių želė (0.5 pakelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiekvieną skonio želė atskirai užpilame 250 ml verdančio vandens, gerai išmaišome, kad ištirptų ir paliekame stingti šaldytuve. Sustingusią želė supjaustome nedideliais gabalėliais.
2.
Želatiną užpilame 100 ml šalto vandens ir paliekame 10 - 15 minučių išbrinkti. Išbrinkusią ištirpiname garų vonelėje: didesniame inde užvirinti vandenį, ant jo statyti mažesnį indą su išbrinkusia želatina taip, kad dugnas neliestų vandens. Kaitinti ir maišyti, kol želatina ištirps (želatinos neužvirinti!). Paliekame atvėsti.
3.
Į kefyrą suberiame cukrų, aguonas išmaišome. Sudedame pjaustytus želė gabalėlius. Plona srovele, maišant, supilame atvėsusią želatiną. Greitai ir gerai išmaišome.
4.
Masę pilame į indą, kuriame stings desertas. Dedame į šaldytuvą stingti bent 4 val, geriausiai per naktį.