INGREDIENTAI: 250 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
100 gramų sviesto
150 gramų cukraus
150 gramų rudojo cukraus
70 gramų kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Apvoliojimui:
4 šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą išlydyti. Šiek tiek atvėsinti.
2.
Į sviestą suberti cukrų, vanilinį cukrų (išeina tikrai saldūs sausainiai, todėl cukraus kiekį galima šiek tiek mažinti) ir gerai išmaišyti. Po vieną įmaišyti kambario temperatūros kiaušinius.
3.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską. Suberti į sviesto ir kiaušinių masę. Gerai išmaišyti ir bent 2 val. dėti į šaldytuvą.
4.
Apvoliojimui cukraus pudrą persijoti į lėkštę.
5.
Rankomis gnybti tešlos ir suformuoti maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir gerai apvolioti cukraus pudroje. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 11-14 min.
Patarimai:
•
Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepa apie 32-35 sausainiai.