INGREDIENTAI: 750 gramų bulvių (mažų)
250 gramų šaltai rūkytos šoninės (juostelių)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 galva česnako
pagal poreikį šalavijo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nuskutame, dedame į puodą, beriame druskos, kai užvirs, verdame maždaug 10 min. Nusunkiame ir paliekame atvėsti.
2.
Marinatui į dubenėlį beriame druskos, pipirų, įspaudžiame 5-6 skilteles česnako ir pilame alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišome.
3.
Marinatą pilame ant bulvių ir gerai išmaišome. Kiekvieną bulvę apsukame šonine ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Kepame 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.