INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių
250 gramų cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis citrinų ekstrakto
0.5 šaukštelio druskos
100 gramų miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 pakeliai vanilinio pudingo
500 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių (tryniai)
250 gramų margarino (arba sviestas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitams: Trynius, atskyrę nuo baltymų, išsukite su 2 v. š. karšto vandens. Toliau maišydami suberkite 100 g cukraus, 1 a. š. vanilinio cukraus, paskui supilkite esenciją. Purią masę dar paplakite.
2.
Baltymus išplakite iki standžių putų su 50 g cukraus ir 2 v. š. šalto vandens. Putas sukrėskite ant trynių.
3.
Suberkite persijotą 1 pakelį pudingo, kepimo miltelių bei miltų mišinį ir tešlą atsargiai išmaišykite.
4.
Į tortinę (24 cm) supilkite tešlą, išlyginkite viršų ir kepkite apie 40 minučių 180 C orkaitėje. Iškepusį biskvitą šiek tiek ataušinkite formoje, paskui išverskite ir perpjaukite į tris dalis.
5.
Kremas: 4 - 5 v. š. pieno išmaišykite su 1 pakelio pudingo milteliais, kiaušinių tryniais ir 100 g cukraus. Likusį pieną užvirinkite su 1 a. š. vanilinio cukraus. Į pieną supilkite pudingo miltelių - pieno mišinį. Kaitinkite maišydami, kol sutirštės. Pudingą atvėsinkite dažnai pamaišydami. Išsukite margariną iki purumo, kai riebalai ir pudingas bus vienodos temperatūros, sukrėskite į vieną indą ir išplakite.
6.
Sluoksniuokite tortą, papuoškite pagal save. Kai baigsite, įdėkite kelioms valandoms į šaldytuvą. Papuošimui naudojau šokoladines gėlytes ir likusį torto kremą, sumaišiusi su vyšnių sultimis.