INGREDIENTAI: 6 gabalėliai vištų kumpeliai
1 stiklinė graikiško jogurto
1 vienetas citrinų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
0.5 šaukšto džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek petražolių (šviežių)
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Marinatui dubenėlyje sumaišykite jogurtą, alyvuogių aliejų, smulkintą česnaką, raudonėlius, druską, pipirus, smulkintas petražoles, įtarkuotą citrinos žievelę, įspauskite pusę citrinos sulčių, apie 1 - 2 šaukštus.
2.
Vištieną sudėkite į maišelį, užpilkite jogurto marinatu, maišelį uždarykite sandariai ir vištą lengvai papurtykite, kad pasidengtų marinatu. Palikite šaldytuve 30 minučių.
3.
Dėkite vištieną į kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 45 - 60 minučių iki rudos auksinės spalvos.