INGREDIENTAI: 4 stiklinės sultinio (arba vandens ir sultinio kubelio)
4 vienetai bulvių
1 stiklinė grikių
2 vienetai svogūnų
1 vienetas morkų (didesnės)
1 šaukštas aliejaus
3 vienetai lauro lapų
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Grikius perplauti.
2.
Morkas, bulves nuskusti ir supjaustyti kąsnio dydžio kubeliais. Svogūną nulupti ir supjaustyti smulkiai kubeliais.
3.
Puode, kuriame virsime sriubą, įkaitinti aliejų, apkepinti svogūnus, kai šiek tiek suminkštės, sudėti morkas, pakepinti kelias minutes, tuomet sudėti bulves ir taip pat pakepinti kelias minutes.
4.
Užpilti sultiniu, dėti grikius, lauro lapus. Užvirinti ir virti 20 minučių.
5.
Pagardinti druska ir pipirais. Jeigu mėgstate, galima dar užbalinti grietine. Skanaus!