INGREDIENTAI: 250 gramų maskarponės sūrio
100 gramų balto šokolado
100 gramų pieniško šokolado (su smulkintais lazdynų riešutais)
100 gramų juodojo šokolado
Trupiniams:
300 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
100 gramų cukraus
Apvoliojimui:
pagal poreikį cukraus pudros (žr. patarimus)
pagal poreikį graikinių riešutų (ar kitų mėgstamų, smulkintų)
pagal poreikį kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą supjaustyti gabaliukais.
2.
Trupiniams į dubenį suberti miltus, cukrų, sudėti sviestą ir trinti tarp pirštų iki kol masė pavirs į trupinius.
3.
Keptuvę įkaitinti iki vidutinės kaitros, suberti pusę paruoštų trupinių ir kepti apie 10 - 15 minučių nuolat maišant. Tuomet atidėti atvėsti ir tokiu pat būdu iškepti likusius trupinius.
4.
Į skirtingus dubenėlius sudėti baltą šokoladą, pienišką šokoladą ir juodą šokoladą. Ištirpinti.
5.
Į tris skirtingus dubenius padalinti trupinius, maskarponės sūrį ir išmaišyti. Tuomet į vieną dubenį sudėti baltą šokoladą, į kitą - pienišką, o į trečią - juodą. Išmaišyti. Dėti į šaldytuvą, kad atšaltų.
6.
Iš paruoštos masės formuoti norimo dydžio saldainius.
7.
Baltojo šokolado saldainius apvolioti cukraus pudroje, pieniško šokolado - riešutuose, juodojo šokolado - kakavoje. Sudėti ant lėkštės ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms iki kol sutvirtės.
8.
Tiekti sudėjus į lėkštutę ar supakuoti į dėžutė ir teikti kaip dovaną.
Patarimai:
•
Cukraus pudrą galima keisti smulkintais vaniliniais vafliais arba kokoso drožlėmis.