INGREDIENTAI: 1.5 litro kefyro
5 vienetai agurkų
3 vienetai burokėlių (virtų)
10 vienetų ridikėlių
pagal poreikį panyro (saldaus pieno sūrio)
pagal skonį krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį grietinės
pagal skonį druskos (naudojau juodąją)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Agurkus, ridikėlius ir burokėlius supjaustome šiaudeliais arba kubeliais.
2.
Susmulkiname krapus, beriame į puodą, įberiame žiupsnelį druskos ir švelniai patriname šaukštu.
3.
Į puodą su krapais beriame agurkus ir ridikėlius, dedame šaukštą grietinės ir permaišome. Dedame burokėlius ir gerai permaišome. Užpilame kefyru, pagardiname juodąja druska, pipirais, permaišome ir leidžiame šaltai pastovėti 10-15 minučių.
4.
Panyrą supjaustome kubeliais.
5.
Išpilstome sriubą į lėkštes, į kiekvieną dedame kubeliais supjaustytą panyrą ir tiekiame su karštomis bulvėmis.
Patarimai:
•
Burokėlius galima iškepti orkaitėje (dažniausiai taip ir darau).
•
Juodą druską patarčiau naudoti, kadangi priduoda kiaušinio skonį.