INGREDIENTAI: 400 gramų konservuotų pomidorų
300 gramų karališkų krevečių
200 gramų vyšninių pomidorų
200 gramų kuskuso
1 skardinė konservuotų avinžirnių (nukošti)
1 vienetas svogūnų (perpjautas pusiau ir supjaustytas griežinėliais)
1 vienetas citrinų
50 gramų migdolų drožlių (kepintos)
1 sauja petražolių (pjaustytos)
2 skiltelės česnako (susmulkintas)
2 šaukšteliai ras el hanout prieskonių
šiek tiek aliejaus
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus. Apkepkite svogūnus, kol jie suminkštės. Įberkite česnakus ir 1 šaukštelį ras el hanout prieskonių ir maišydami 1 - 2 minutes apkepkite. Įdėkite konservuotus pomidorus, mažus pomidoriukus ir įpilkite 50 ml vandens. Troškinkite ant mažos ugnies, kartas nuo karto maišant, 15 minučių.
2.
Tuo tarpu užvirkite puode vandenį kuskusui, įberkite druską, likusius has el hanout prieskonius ir įpilkite šlakelį aliejaus. Įberkite kuskusą ir išvirkite pagal rekomendacijas ant pakuotės. Įmaišykite 1/2 petražolių ir pabarstykite riešutais.
3.
Į puodą su troškiniu įberkite krevetes ir avinžirnius troškinkite 5 minutes arba, kol krevetės taps rožinės (t. y. išvirs). Įpilkite išspaustas vienos citrinos sultis ir pusę petražolių, paskaninkite druska. Viską išmaišykite ir nuimkite nuo viryklės. Pateikite kartu su kuskusu. Skanaus!