INGREDIENTAI: 250 gramų makaronų
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
120 gramų rūkytos lašišos filė
1 vienetas cukinijų (jaunų)
0.5 vieneto citrinų sulčių
1 sauja krapų
1 skiltelė česnako
šiek tiek kaparėlių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Česnaką išspauskite su česnako spaustuku. Cukiniją supjaustykite skustuku plonomis juostomis. Krapus susmulkinkite.
2.
Užvirkite vandenį vandenį ir, įbėrę 1 a.š. druskos, išverkite makaronus.
3.
Kol makaronai verda, įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir 1 minutę apkepkite česnakus. Įdėkite cukiniją ir kepkite 2 min. Įdėkite lašišą ir už minutės įpilkite grietinėlę bei citrinos sultis, paskaninkite druska ir pipirais. Kepkite ant vidutines ugnies 3 - 5 minutes.
4.
Nupilkite samtį vandens, likusio nuo makaronų virimo, į dubenėlį, o makaronus nukoškite. Sumaišykite makaronus su padažu. Jei reikia, iš įpilkite šlakelį vandens, likusio nuo makaronų virimo. Įmaišykite krapus ir kaparėlius. Skanaus.