TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 09:52
Airiški bulviniai blynai su špinatais
Airiški bulviniai blynai su špinatais

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
900 gramų bulvių (apytikriai)
230 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
60 gramų kvietinių miltų
50 gramų sviesto (+ šiek tiek kepimui)
1 pundelis špinatų
1.5 šaukšto druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą įpilti vandens, dėti apie 450 gramų bulvių (pusę bulvių kiekio). Virti apie 25 min iki kol suminkštės.

2.
Likusias bulves sutarkuoti burokine tarka, įberti 1 šaukštą druskos ir išmaišyti. Bulvių skystį nusunkti, jas galima dėti į koštuvą ir palaukti iki kol nutekės arba sudėti į marlę ar kitą panašią medžiagą ir nusunkti skystį.

3.
Kai bulvės išvirs, nupilti vandenį, į puodą su bulvėmis dėti sviestą, pilti pieną ir sutrinti bulvių trintuvu. Špinatus susmulkinti, suberti į puodą su bulvėmis, įmušti kiaušinius, ir išmaišyti.

4.
Į dubenėlį suberti likusią druską, pipirus, miltus, kepimo miltelius ir išmaišyti. Tuomet suberti į dubenį su sutarkuotomis bulvėmis, sudėti susmulkintas virtas bulves, išmaišyti. Tešla turėtų būti tiršta, bet kurią galima kabinti šaukštu ar nedideliu samteliu, jei ji per tiršta, tuomet galima įpilti šiek tiek pieno.

5.
Į keptuvę pilti šaukštą aliejaus, kai šiek tiek įkais, dėti šaukštą sviesto (galima naudoti tik aliejų), ištirpinti. Pilti samtį tešlos ir formuoti blynus. Kepti iš abiejų pusių po kelias minutes iki kol iškeps ir gražiai apskrus. Iškepusius dėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejus. Labai tinka tiekti su grietine ir žalumynais.


Patarimai:

Blynų šaldymas. Jei blynų liks nesuvalgytų, juos galite vienu sluoksniu užšaldyti šaldymo kameroje.




admin · 2023-04-03 18:00 · 281 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt